Görüntüleme Yöntemleri
Laboratuvar tahlillerinde teşhis edilemeyen ya da edilmesi zor olan vakalarda örneğin kemik doku zedelenmesi gibi, görüntüleme cihazlarına ihtiyaç duyulur. Son teknoloji yüksek frekanslı düşük radyosyonlu cihazlarla çevreyi ve minik dostlarımızı önemseyerek yol alıyoruz.
Dijital Röntgen teknolojisiyle daha düşük dozda, iyonize radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler elde edilebilmektedir.
Yabancı cisim yutma, bağırsak ve sindirim sistemi sorunları, yüksekten düşme, trafik kazası vb gibi durumlarda son teknoloji röntgen cihazı ile tespit sağlanmaktadır. Bu gibi durumlar ölümle sonuçlanma ihtimali taşıdığı için, işlemi yapan kişinin uzmanlığı ve cihazların yeterliliği son derece önemlidir.
Tümör, gebelik, yabancı cisim yutma, iç organların durumunu incelemek için kullanılan yöntemdir.
Kulakta akıntı, kaşıntı vb. durumlarda yeni teknoloji kullanılarak, rahatsızlık ve acı vermeden kulak yolu patolojisini açığa çıkaran bir muayene metodudur. Bunun için video otoskopa bağlı minyatür kamera ve görüntüleyici bulunmaktadır. Kulak muayenesi, gerçek zamanlı monitörde renkli olarak kolaylıkla yapılabilmektedir. Elde edilen görüntüler, sayesinde kulağın rahatsızlığının teşhisinde önemli bilgiler verir.Bu bilgiler tedavi prosedürünün oluşturulmasında rehberlik eder.